Tyskland. RTL ser bedre fremtid for DTT med ny regering.

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

  • Dette emne er tomt.
Login Registrer
Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #56730
    reslfj
    Deltager

    Den nye tyske regering har lovet fortsat støtte til  antenne-tv i UHF båndet og sikre at hele UHF båndet  ikke overgår til 4G/LTE bredbånd.

    Det har fået RTL, der havde planer om snarest kun at sende via kabel-tv, satellit og evt. streaming, til at se lysere på mulighedrne for fortsat at sende sine programmer  over antenne-tv (DTT).

    Der er normalt 6 muxer i Tyskland  3 er public service (ARD, ZDF of fx NDR) og 3  er private reklamebetalte kanaler – Pro7, RTL og yderliger en.  DTT anvendes særligt i og omkring adskillige af de større byer og i flere byer er der yderligere en DTT mux.   I mange landdistrikter er der imidlertid ingen større brug af antenne-tv(DTT), bla fordi  de tyske programmer i høj grad kan modtages ukodede via satellit.  De tyske muxer sender et mere robust signal end de danske med den hensigt at forbedre modtagelsen på stueantenner.  Det lykkes imidlertid kun i et område omkring senderne. Kapaciteten af en tysk mux er kun 13.27 Mbit/s, hvor fx Boxer kan sende 22.39 Mbit/s.  I Tyskland anvendes fortsat kun MPEG2 videkompression over antennenettet. 

    De to public service kanaler  ARD og ZDF (samt de regionale fx NDR)  planlægger en omstilling til DVB-T2 i 2017.  Den private Pro7  gruppe vil også forblive på DTT og nu vil RTL alligevel genoverveje en forbliven på DTT.

    Det synes  sandsynligt, at man samtidig med DVB-T2 vil springe direkte fra MPEG2 til  HEVC/H.265 videokompression, idet HEVC kommer på markedet meget hurtigt og kun kræver 50-60% bitrate i forhold til MPEG4 og vel 25-30% i forhold til  MPEG2.    HEVC vil gøre det muligt at sende  FullHD 1080p50  og endda et (mindre) antal UHDTV kanaler.

     Lars   smile

    http://www.broadbandtvnews.com/2013/12/19/rtl-deutschland-reconsiders-dvb-t-distribution/

Login Registrer
Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button