Spørgsmål om DVB-T2 & C2

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

  • Dette emne er tomt.
Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 29 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #55400
    KimKnutzen
    Deltager

    Hej Alle

    Jeg arbejde som Radio/TV Sælger, Hvor jeg tit bliver stilt spørgsmål DVB-T & C, MPEG 2 & 4 også videre.

    Dog kom det lidt bag på mig da en kunde spurgte mig angående DVB-T2 & C2. Han snakkede om at “det vist nok” var blevet vedtaget i EU at det skulle bruges som den nye standart.

    Er dette tom snak eller er der hold i at der vil komme en T2 & C2 om 1-2år og det noget der er blevet vedtaget nogle steder?

    På forhånd tak Hilsen Kim

    #57287
    Bobben
    Deltager

    Såvidt jeg vet så er begge standardene for DVB-T2 og DVB-C2 godkjent av

    The European Telecommunications Standards Institute , http://www.etsi.org

    I England er det allerede DVB-T2 sendinger.  Det samme skal vel i gang i Finland og Sverige.

    Har lest at Danske myndigheter ønsker at EU skal vedta at alle nye TV'er skal produseres
    med støtte for DVB-T2.  Det er egentlig fornuftig.  Nå tror jeg ikke DVB-T sendinger kommer til å slukke på

    mange år men det kan jo tenkes at nye mux kan starte i DVB-T2.  At DVB-T lukker innen 1-2 år er hvertfall
    helt utelukket men det kan jo være at man på et tidspunkt må ha DVB-T2 støtte for å kunne

    motta absolutt allle kanaler.

    DVB-C2 for kabeltv kommer sikkert også men tror man kan være rimelig sikker på at DVB-C kommer til å bestå i veldig mange år framover. 

    Den store fordelen med andre generasjon DVB systemer (DVB-S2,DVB-T2,DVB-C2) er at de er oppgradert med ny feilkorrigeringskode som er utrolig mye mer effektiv enn de som finnes i DVB-T,DVB-C og DVB-S.  Dette gjør at det kan sende mye mer bitrate over frekvensene som igjen gir plass til flere kanaler eller HD kanaler.

    Kabel og satellitt sender fortsatt de fleste kanaler i MPEG2 og DVB-S/ DVB-C.  Går ut fra at en naturlig overgang til DVB-C2 vil være når kabeloperatørerne ønsker å sende alle kanaler i MPEG4 format.  Dette er heller ikke enkelt da de fleste kabeloperatørene vil ha en betydelig mende mottagere som støtter MPEG4 & DVB-C.  Derfor tror jeg DVB-C vil eksistere i veldig mange år fortsatt.

    Via satellitt er overgangen til DVB-S2 tatt samtidig med  MPEG4.  Derfor tror jeg Viasat og Canal Digital er mye nærmere en overgang til MPEG4/DVB-S2 enn kabeloperatørene er til DVB-C2.

    Regner med Lars/Refsl har mer utfyllende facts i saken DK

    #57289
    KimKnutzen
    Deltager

    Mange tak for svaret bobben

    Jeg kan godt forstå at det selvfølgelig er en gråzone om hvornår og hvordan overgangen til DVB-*2 vil foregå og det er klart at Det er nemmere at kaste DVB-S2 ud hurtigere end de andre, fordi de fleste alligevel lejer en box fra Canaldigital eller Viasat.

    Sværer bliver det for DVB-C2/T2 da det fordelagtigt er at have indbygget i TV'et men hvem vil gå ud nu og købe et tv nu med DVB-C til 9.000kr. og så om 2 år skulle ud igen og købe TV igen for at få et TV med indbygget DVB-C2,,,, og jo selvfølgelig kan man købe en DVB-tuner. senere men jeg ville stadig føle mig snydt. ved at købe et TV der står som fremtidssikret med DVB-C MPEG4, når det muligvis vil blive forældet om 3 år.

    Hvad mener i om at skulle skifte til DVB-*2. tror i det bliver nødvendighed eller om det “bare” bliver en mulighed for at fx. at købe flere HD-kanaler fra sin udbyder??

    #57292
    Anonym
    Gæst

    Det bliver jo nok nødvendigt at skifte til DVB-T2-modtagere, når/hvis det besluttes, at der skal udsendes flere HD-kanaler.

    Men som jeg før har skrevet, og skal gerne gentage dette, her i det nye forum: Køb det TV, du måtte ønske dig, også selv om det måtte være meget dyrt, og evt. selv om der overhovedet INGEN digital tuner af NOGEN art måtte være indbygget. Køb herefter en boks, som du kan modtage på, indtil dén bliver forældet – det er det “billigste”.

    #57294
    reslfj
    Deltager

    KimKnutzen sagde:

    Mange tak for svaret bobben

    Jeg kan godt forstå at det selvfølgelig er en gråzone om hvornår og hvordan overgangen til DVB-*2 vil foregå og det er klart at Det er nemmere at kaste DVB-S2 ud hurtigere end de andre, fordi de fleste alligevel lejer en box fra Canaldigital eller Viasat.


    Nuvel, hos YouSee lejer man nu sin HD boks, så kabel  vil også være let at skifte – hvis youSee ønkser dette. 

    Sky i England har netop vedtaget at de kun vil understøtte HD bokse – og det er i praksis det samme som DVB-S2 bokse.   Med de tiltag der nu er omkring slukning af de tyske analoge satellitsignaler og udsendelser i HD, tror jeg DVB-S synger på sidste – måske næstsidste – vers.  Men den skal retur til Bobben.

    Mht. standarderne, er DVB-T2 – antennefjernsyn –  færdig siden april 2008 og der findes flere modtager chips. Både bokse og indbyggede tunere er på markedet i England fra marts  2010.  Bla. har SONY en chip, der indeholder en kombineret DVB-T/DVB-C og DVB-T2 tuner. Den forventes at blive standard tuner i alle SONY fjernsyn.

    Der sendes allerede 2 HD kanaler – BBC-HD og ITV-HD – i en DVB-T2 mux i London (Crystal Palace) og i Manchester/Liverpool området (Winter Hill). 

    Inden påske vil Glasgow, Newcastle, Leeds, Birmingham, Bristol og Cardiff, samt hele Wales være dækket med DVB-T2 HD muxen.  Der vil også inden påske komme en 3. HD kanal C4-HD. 

    Man satser meget på at opnå en DVB-T2 HD dækning på over 50% af alle husstande i UK inden fodbold VM i ZA her til juni.

    Sony har meddelt at 75% af deres 2010 UK modeller vil understøtte FreeviewHD (DVB-T2) – stort set alt over 32?.   LG har sagt 50% af deres modeller. De andre kendte  forventes at frigive deres DVB-T2 modeller i de kommende uger.  

    Når således de store fjensynsleverandører vil anvende DVB-T2 chips i deres nye produkter, vil  fjernsyn med kun DVB-T tuner hurtigt få samme status som MPEG-2 allerede har – gammeldags.

    I sverige har regeringen (Radio- och Tv-verket)  udarbejdet en strategi, der vil lade den første mux overgå til DVB-T2 allerede i år.  Faktisk foreslår Teracom (Boxers ejer), at 2 muxer – MUX6 og en ny VHF MUX7 – overgår til DVB-T2 allerede i 2010.

    I Finland er der tildelt licens til 2 HD DVB-T2 muxer – i VHF bånd III (kanal 5-12) – og ansøgningerne om licens til yderlige en landsækkende og en region Helsinki mux behandles siden 14 december af den finske regering.  Inden udgangen af 2010 forventes således 4 DVB-T2 muxer at være i drift i dele af Finland.

    I Danmark undlod man helt at vurdere  DVB-T2 før man vedtog overgangen til diigtalt tv.  Det er naturligvis beklageligt, da en udsættelse af MPEG-4  brugen til fx denne sommer, ville have muliggjort at alle nye tv og bokse kunne have brugt DVB-T2 og MPEG-4.  Men mange havde 'pengeinteresser' i at sælge 'det eksistrende', så nu har forbrugerne de gale modtagere.

    Boxer har licens til MUX6. Den skal bruges til mobil-tv, men det er der næppe nogen – med blot en smule fornuft – der vil forsøge med.  Det mest fornuftig – i min optik – vil være, at Boxer får tilladelse til at sende 4 HD kanaler med DVB-T2 i denne mux.  Evt. kunne DR-HD flyttes til MUX6 og Boxer kunne få plads på MUX2 til fx yderligere 4-5 SD kanaler, der kunne øge Boxers udbud og omsætning.

    De første chips til DVB-C2 forventes på ANGA kabelmessen i Tyskland her til maj.  De første bokse og IDTV forventer man på IFA-Berlin og IBC i Amsterdam til september.  Det er meget sandsynligt, at  der vil komme chips med  både T/T2/C og C2 i samme chip.   Mange af de digitale regneformler man skal løse for at modtage T2 og C2 er nøjagtigt de samme.

    Nu er det jo kabelselskaberne, der bestemmer, hvordan de vil Kode/modulere deres signaler og jeg tror  fx at youSee's 3 pakker – grund, mellem, fuld – fortsat vil blive kodet med DVB-C længe endnu.   Det er imidlertid meget muligt, at den næste generation af youSee's HD boks vil understøtte DVB-C2.  Ting som start-forfra, filmleje og muligvis internet (DOCSIS) vil nok være det første, der vil anvende DVB-C2.   Jeg kunne også forestille mig, at evt. 3D kanaler – hvis de bliver en succes – ville blive sendt i en DVB-C2 mux. Men det er altsammen ting, som alligevel ikke understøttes af en alm. fjernsyn med DVB-C.

      

    Og så til sidst en bemærkning om  den sag fra Fona om salget af et MPEG-2 fjernsyn. 

    Den handlede om at sælgeren ikke fortalte, at der allerede VAR VEDTAGET en anden standard (MPEG-4) fra november 2009 og for MUX1 fra 2012 (nu 1-1-2012).

    Ovenstående T2/C2 er ikke vedtaget i Danmark endnu og  jeg vil ikke mene informationerne endnu kan have afgørende betydning for anskaffelse af et fjernsyn  – dertil er usikkerheden for stor i forhold til mange andre usikkerheder omkring fjernsynsmodtagere.

    Men den dag Sverige vedtager – og det kan ske meget snart – at sende frie DVB-T2 kanaler, vil information herom efter min mening være af afgørende betydning for ethvert køb  og især på det østlige Sjælland og evt. visse steder i Nordjylland. 

    Det vil være helt uden betydning om forretningen faktisk kan levere et godkendt DVB-T2 fjernsyn eller må usætte eller miste salget. Kunden SKAL forstå, hvordan landet ligger og forhandleren skal sikre sig et bevis herfor. 

    Forhandleren må og skal læse på lektion om nødvendigt udenfor arbejdstid. Og forhandleren må forstå at al tvivl kommer kunden til gode.    

    Lars   Smile

    #57296
    KimKnutzen
    Deltager

    Tak for indlæggene fra Turbo og reslfj

    Turbo

    Køb det TV, du måtte ønske dig, også selv om det måtte være meget dyrt, og evt. selv om der overhovedet INGEN digital tuner af NOGEN art måtte være indbygget. Køb herefter en boks, som du kan modtage på, indtil dén bliver forældet – det er det “billigste”.

    Meget godt råd at komme ind på. Ja det vil jeg også være enig i. dog er der mange kunder der efterspørger at få så lidt kabelroderi og så få bokse som muligt, derfor er der jo også lidt problem i det. Men Jo jeg er enig i denne holdning.

    Reslfj

    Nuvel, hos YouSee lejer man nu sin HD boks, så kabel vil også være let at skifte – hvis youSee ønkser dette.

    Igen vil jeg henvise at et af de “krav” jeg bliver stillet/spurgt om er at der helst ikke skal være ekstra boxe. folk bliver meget lykkelige over at høre at de bare skal sætte Antenne stikket i og wupti så virker det bare. Og derfor vil jeg formentlig tro at YouSee de overvejer en ekstra gang om de bare skal hoppe over på DVB-C2, hvis de gør vil de risikere at blive kimet ned af folk der har fået sort skærm.

    Derfor tror jeg også som reslfj er inde på at YouSee muligvis vil lave et blødt skifte hvor de vil fortsætte i længere tid med at køre DVB-C MPEG4

    Jeg er meget glad for at høre om hvordan DVB-*2 Udviker sig i udlandet, ja det ser lidt ud som om at den danske stat igen har dummet sig på medie fronten. hvor det lader lidt til at danmark igen falder bagud, i forhold til at implementere nye systemer.

    Det bliver spændende at følge den engelske udvikling, og se hvordan den spiller af i forhold til at kunne få implementeret disse standarter.

    Jeg kan se at der ligger et meget kritisk punkt i at der ikke er taget stilling til standarten i Danmark endnu. Og man kan næsten forudse det samme kaos i at man vedtager en standart et halvt år før at det gamle bliver slukket. så man hele tiden kommer til at køre med to signaler. En teori kunne være at skyde det “nye” DVB-T2 igen ved lukningen af DVB-T MPEG 2 i 2012. og så derfra køre med både DVB-T & T2.

    Men ja igen det er svært at sige hvordan det vil forløbe i Danmark og hvornår vi vil begynde at se noget til DVB-*2 her hjemme.

    Reslfj – ikke fordi jeg tvivler på du taler sandt, men har du nogle kilder der kan bygge op om dine informationer

    Igen tak for svarene, jeg ser gerne flere meninger samt informationer om DVB-*2. hvordan tror i den nærmeste fremtide (1-4år) vil se ud for de danske TV-kiggere, hvilke signaler er i brug og hvornår bliver de indført? (der må gerne svares med egne teorier og holdninger)

    #57305
    reslfj
    Deltager

    KimKnutzen sagde:Tak for indlæggene fra Turbo og reslfj

    Reslfj – ikke fordi jeg tvivler på du taler sandt, men har du nogle kilder der kan bygge op om dine informationer


    Du må søge på https://digitalt.tv men især på  http://www.digitalt.info  og  på  http://www.recordere.dk ,  hvor jeg og andre har skrevet med kildehenvisninger.

    Eller du må spørge mere bestemt om netop den information du ønsker kilde til.

    Lars Smile

    Rettet af reslfj: link til digitalt.info

    #57307
    KimKnutzen
    Deltager

    Ja okay det er helt iorden Wink

    Debatten er stadig åben for nye input og meninger samt holdninger til DVB-T2 / C2 / S2

    #57312
    Preben Pedersen
    Deltager

    Der er hvis en ny høring omkring Mux8 med frist den 1. marts 2010, gad vide hvilken format det bliver DVB-T2/Mpeg4 Winkny og så lige den at Kanal København muligvis starter test af DVB-T2 engang til maj 2010 på deres test frekvens eller den tidligere lånte K67.

    Men det kan jo også hænge sammen med redningsplanen for TV2, her skulle DTT-nettet sælges, så evt. et krav om en tidsplan for overgang til DVB-T2, fra en evt. køber.  Når ja, medieforliget skal jo også genforhandles i år.

    http://www.digitalt.info/topic.asp?TOPIC_ID=5050 

    DK

    #57319
    KimKnutzen
    Deltager

    Et Spørgsmål jeg stadig sidder lidt med er om De nye DVB-C2 & T2 automatisk vil være bagudkompatible med DVB-C/T eller om man kommer til at købe et produkt med der både indeholder DVB-C og C2 som to forskellige tunere i samme enhed?

    #57323
    Preben Pedersen
    Deltager

    KimKnutzen sagde:Et Spørgsmål jeg stadig sidder lidt med er om De nye DVB-C2 & T2 automatisk vil være bagudkompatible med DVB-C/T eller om man kommer til at købe et produkt med der både indeholder DVB-C og C2 som to forskellige tunere i samme enhed?


    Se de gamle indlæg

    http://www.digitalt.info/topic.asp?TOPIC_ID=3908

    http://www.digitalt.info/topic.asp?TOPIC_ID=4988

    Her nævnes, at de er bagudkompatible, men hvornår de bliver indført hos de forskellige platforms leverandør, er der nok ingen, som kan sige med sikkerhed, men et godt bud er nok efter 2012 også indenfor 3 år herefter. Da de begge øger båndbredden og man må forvente at de første fladskærme fra 2006 afligevel er begyndt, at blive udskifte.

    Spændende bliver hvornår der kommer hovedstations modtager, som både har DVB-T/T2 indbygget og man kan vælge, at sende videre i enten DVB-T eller DVB-T2 eller DVB-C eller DVB-C2, i dag er det kun DVB-S/S2 udstyret, som er på market, herefter kan vælges omformet til DVB-T eller DVB-C.

    DK

    #57594
    KimKnutzen
    Deltager

    Nu er der kommet nye informationer om DVB-T2

     

    Håber på at jeg kan få dem verificeret her gerne med gode kilder =)

     

    Er det korrekt at Boxer sammen med den danske stat har skudt DVB-T2 ned, dvs. at vi ikke skal forvente at se nogle nye luft signaler inden for de første par år og man venter på noget nyere end DVB-T2?

     

    Og hvor er DVB-C2 henne i dette spil?

    #57595
    reslfj
    Deltager

    KimKnutzen sagde:

    Nu er der kommet nye informationer om DVB-T2

    Håber på at jeg kan få dem verificeret her gerne med gode kilder =)

     

    Er det korrekt at Boxer sammen med den danske stat har skudt DVB-T2 ned, dvs. at vi ikke skal forvente at se nogle nye luft signaler inden for de første par år og man venter på noget nyere end DVB-T2?

     

    Og hvor er DVB-C2 henne i dette spil?


     

    Du skulle vente med at skrive til du faktisk ved noget.  Løse rygter er ikke nyttige.  Tale fra sælgere og marketingfolk er som oftest ubrugelige.

     

    Jeg kan dog sige at DVB-C2 har megen lighed rent regneteknisk med DVB-T2 men  bruges helt forskellige steder

     

    Lars Smile

    #57600
    player
    Deltager

    Jeg hænger i hvertfald på, for interessen stiger trods alt.

    #57801
    KimKnutzen
    Deltager

    Jeg har i dag været til møde hvor boxer var og præsenterede deres produkt pakker.

    Til dette møde stilte jeg følgende spørgsmål og fik svarene som følgende

     

    Q: Hvilke planer har Boxer med hensyn til DVB-T2?

    A: Indtil videre vil Boxer(DK) ikke benytte sig af DVB-T2 i de nærmeste år (minimum 4 år). Grunden til dette er at vi (Boxer) ikke vil forvirre kunderne mere end højest nødvendigt, og undgå uforståelighed og vrede over hurtige standart skift.

    Q: Er det realistisk at fortsætte på DVB-T, med hensyn til kapaciteten?

    A: Ja der er nok plads på de allerede etablerede mux’er, som der senere forhåbentligt vil blive udvidet med mux7 og mux8.

     

    Jeg ser dette som et beroligende svar på spørgsmålet om DVB-T2, som almindelig TV seer tror jeg ikke man bør bekymre at DVB-T bliver forældet lige med det samme.

     

    Et uvist punkt er dog stadig DVB-C2.

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 29 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button