astrolux

Forum-svar oprettet

Login Registrer
Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • som svar til: Hjælp til indstilling af Sagem og Humax bokse #59282
    astrolux
    Deltager

    Jeg har bidt i det sure æble og boret huller i huset og trukket et ekstra kabel fra parabolen ind i stuen. Der går derfor nu et kabel fra den ene LNB til Sagem boksen og et andet kabel fra den anden LNB til Humax'en. Begge er defineret som indgang A og nu virker det hele som det skal. Når begge bokse er tændt samtidig kan jeg skifte uhæmmet mellem dem og se de kanaler de viser, uden besvær. Samtidig har jeg fjernet Diseqc switchen ude ved parabolen, fordi kablerne nu går direkte fra hver sin LNB til hver sin boks.

     

    Og i forlængelse af det har jeg et spørgsmål omkring LNB placering (og offset) på parabolen:

    Da jeg kun havde en LNB til CD's kanaler (som er dem jeg ser mest og har flest af), sad LNB'en naturligvis alene på armen og derfor pegede parabolen direkte mod 1W. Efter at jeg fik LNB2 på, flyttede han paraboen så den pegede mod 5Ø og satte LNB2 op lidt forskudt (mod højre når man står foran parabolen) og den bruges nu til modtage signalerne fra 1W. Da jeg spurgte om hvorfor, nævnte han at Sirius2 er lidt svagere end Thor og at det derfor er bedre at 1W LNB'en er i offset og at 5Ø LNB'en peger direkte. Har han ret i det ?

    Jeg synes ikke jeg kan se nogen forskel på kvaliteten men til gengæld har jeg noteret flere kortvarige udfald hvor billedet forsvinder i ½-1 sekund (med sort skærm) for derefter at komme igen. Det er ikke som digitalt TV i regnvejr hvor hele billedet brydes op i mange smådele der opdateres uafhængigt af hinanden og givet et “mudret” billede. Det sker ganske vist ikke så ofte, men hele billedet bliver sort på en gang og det varer som nævnt kun ½-1 sekund. Kan det være pga. LNB'ens placering (og offset) ?

     

    De LNB'er jeg har er ens og helt nye, og begge er med 4 udgange. Planen var at være klar til TV i flere rum, men lige nu er det kun et kabel fra hver LNB der er i brug. Kan det give problemer at benytte en LNB med 3 udgange der ikke bruges, i forhold til at have en LNB med kun en udgang ?

    som svar til: Hjælp til indstilling af Sagem og Humax bokse #59259
    astrolux
    Deltager

    admin sagde

    Jeg ved ikke lige med 9641. Men 9640 kit, som jeg benytter også selv stadigvæk, vil virke som 2 kabler. Du kan godt koble single lnb'er på til hver sin position/receiver. 


    Jeg takker for bekræftelsen og bestiller fluks et 9640 kit hos paraboleksperten.dk. Der går et nok et par dage inden jeg har det og når de modtaget og er sat op, fortæller jeg hvordan det er gået.

    som svar til: Hjælp til indstilling af Sagem og Humax bokse #59257
    astrolux
    Deltager

    admin sagde

    Hvis ekstra kabel er så besværligt at du vil betale prisen så er /johansson-9640-multiband-converter en mulighed. Det vil kunne give dig 1 vest og  5 øst til hver sin boks via 1 kabel.


    Hej Admin,

    Tak for henvisningen som jeg har læst med stor interesse. Som du skriver artiklen opfatter jeg det som om det primært er anvendeligt til Twin tuner enheder, hvor kablerne fra en Twin LNB samles, føres ind i huset som et kabel og igen splittes op i 2 til hver sin indgang på Twin tuner enheden. Altså hvor signalet fra LNB'erne kommer fra samme satellit.

    På producentens hjemmeside omtales 9641kit'tet som en “Single Polarity Multi Band Converter” og “The converter enables 2 IF feeds of the same polarity to be combined onto a single coaxial cable”, og netop ordene “Single Polarity” og “same polarity” betyder vel at signalerne skal komme fra samme satellit, eller hvad ?

    Men.. de har også en OLT (One Liner Technology) løsning som umiddelbart ser ud til at kunne det jeg sigter på, men da jeg ikke er sikker på hvad alle betegnelserne egentligt betyder, er det blot et gæt. Det ser dog ud som om de enkelte satbokse stadig skal sende en Diseqc switch kommando, og hvis det er tilfældet er jeg vel i grunden lige vidt ? Hvis du ikke har set deres OLT er her en link til deres side: http://www.johansson.be/en/new-technologies/one-liner-technology.html.

     

    Men – du skriver jo, som citeret ovenstående, om Johansson 9640 løsningen at “Det vil kunne give dig 1 vest og  5 øst til hver sin boks via 1 kabel.” og hvis du stadig mener det, er jeg villig til at ofre pengene og prøve det.

    som svar til: Hjælp til indstilling af Sagem og Humax bokse #59246
    astrolux
    Deltager

    Hej Admin og 19E2,

    Tak for svarene. Jeg har prøvet mnage ting, og har også fået styr på noget af det, men der er stadig nogle problemer.

    Det er ligegyldigt om kablet går fra den ene til den anden eller omvendt. Resultatet er det samme. Det hjælper når jeg sætter den ene boks på standby inden jeg aktivere den anden og omvendt, men da det sker at Sagem boksen aktiveres når jeg vælger ny kanal på Humax boksen, og så forsvinder signalet fra Humax og kanalerne skriver “Ingen Signal”. Når jeg slukker Sagem igen kommer signalet tilbage.

    Det må kunne komme til at virke ved at tænde og slukke boksene og det er jo nok bare et spørgsmål om at finde den rigtige opsætning. Som 19E2 skriver er en mulig løsning at glemme Diseqc switchen og så trække kablet direkte fra LNB'er til de 2 bokse. Det er muligt det ender sådan, men det er ikke bare lige at trække et ekstra kabel desværre. Ellers havde jeg gjort det før.

    Men diseqc princippet har forvirret mig noget. 0/12v er ikke det jeg troede men noget tyder på at det i stedet er 22khz der afgør det.

    Hvis en af jer ved det, kunne I så kort forklare princippet i en Diseqc, i dette tilfælde 2-1-en. Det hedder en switch så jeg formoder at den kun kan sende signalerne fra enten LNB A eller KNB B ud (og ind i huset), men hvad er det helt nøjagtigt der får den til at skifte fra A til B og omvendt ?

    som svar til: Alternativ til Canal Digitals HDTV boks ? #59195
    astrolux
    Deltager

    Admin, du nævnte at : Viasat's SD kanaler kan modtages på Linux bokse med softcams, men softcams er ikke et emne, der behandles på dette forum.

    I min gamle Force kunne jeg have både et Viasat kort i direkte, og et CD kort i et CA modul og boksen kunne fint styre begge kort. Ved du (eller andre på dette forum) om der er en boks der kan bruges både til CD og Viasat samtidig, og hvilken ville du / I anbefale ?

     Og vedr. Softcams: Jeg går ud fra at det betyder et virtuelt CA modul, hvor det er software i boksen der udfører samme opgave som et CA modul. Når du så skriver at det ikke er et emne der behandles på dette forum, er det så fordi det er et omfattende enme med en hel anden målgruppe, eller er det fordi det er et gråzone område der er på grænsen af det lovlige. Når jeg spørger så er det (ud over at jeg ikke ved det) fordi jeg forestiller mig en boks med et CA modul til mit CD kort, og en plads til Viasat kortet, ligesom i den gamle Force, vil være den optimale løsning, men hvis det kun kan lade sig gøre hvis man overtræder nogle regler eller rettigheder / love, så er jeg ikke interesseret. Løsningen jeg søger skal være fuldt lovlig, og helst godkendt af hhv. CD og Viasat, hvis det er muligt.

    som svar til: Alternativ til Canal Digitals HDTV boks ? #59185
    astrolux
    Deltager

    Admin: Tak for info. Det afklarer de fleste af mine spørgsmål.

    Jeg er lidt i tvivl om hvad du mener med Viasat SD og det du kalder “softcams”, men jeg søger lidt info på nettet for at se om jeg kan finde noget.

    som svar til: Alternativ til Canal Digitals HDTV boks ? #59183
    astrolux
    Deltager

    ADMIN: Tak for henvisningen. Boksene ser godt ud og kan ganske vist meget mere end jeg lige synes jeg har brug for, men med henvisningen til dem, svarer du også på spørgsmålet om muligheden for at bruge alternativer til den af Canal Digital leverede HDTV boks. Altså at det (pt. i det mindste) er muligt at benytte andre bokse, og så er det jo bare at finde en der kan det jeg har brug for.

     

    Nu var spørgsmålet rettet mod alternativer til CanalDigital boksen. Hvad med Viasat ? Er der også på samme måde mulighed for at benytte andre bokse end dem Viasat leverer ?

     

    Og så lige et supplerende spørgsmål, afledt af henvisningen til andre bokse: Der tales om at optage et program mens man ser et andet, og om én eller flere tunere, som f.eks. den VU+ Duo der er. Kræver det at der er 2 LNB'er på parabolen, og 2 kabler ind hele vejen ude fra parabolen til receiveren, eller kan man blot “sløjfe” det ene kabel der er, videre til den anden indgang (på den boks der har 2 indgange) ?

Login Registrer
Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
Back to top button