anvit2a

Forum-svar oprettet

Login Registrer
Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • som svar til: Deling af Antenne signal #62105
    anvit2a
    Deltager

    Okay så prøver jeg igen…

     

    Lejlighed og lejlighed… Det er faktisk et hus med flere rum.

    Mig og min kæreste har en del af værelserne og min bror har de resterende.

    Det tæller stadig som samlet husstand, men fair nok jeg skal nok undersøge det nærmere og betale hvis det bliver nødvendigt… Det er i hvert fald ikke der problemet ligger.

     

    Jeg vil meget gerne tilbage til spørgsmålet om hvordan man deler en antenne til flere rum. Er det nødvendigt med forstærkere mv. Jeg har kun haft dårlig erfaring med forskærkning af antenne signal før.

    Huset befinder sig lidt syd for Aalborg og er umiddelbart fint dækker i forhold til signalet.

    Spørgsmålet er da om jeg bare benytter almindelige splittere og om der skal forstærker på … Lige på det her antenne er jeg meget i tvivl om hvordan dette gøres.

    På kabeltv har jeg rimeligt styr på det hvor jeg allerede tidligere har sat et sådan system op med deling og forstærkning af signalet til flere rum (Gjorde det for mine forældre i deres hus.).

     

    Håber i kan hjælpe mig 🙂

    som svar til: Indstilling af parabol til freesat #60594
    anvit2a
    Deltager

    Nu med det regnvejr der er her omkring Aalborg lige nu modtager jeg BBC One med en signalstyrke på 40-45% (Dvbviewer og Technotrend S3200 S2).

     

    Sjovt nok er signalet svargere på BBC One HD frekvenserne… hvor den siger 37-40%…

     

    Sider lige nu og ser Kung Fu Panda i HD på BBC One HD… Der er selvfølgelig ikke nogen problemer i modtagelsen endnu… 7-9-13 😉

     

     

     

    som svar til: Indstilling af parabol til freesat #60579
    anvit2a
    Deltager

    Hej igen,

     

    Nu har jeg forsøgt at finjustere parabolen…

    vejret ændrede sig en smule undervejs men før sagde dvbviewer 47-50 % men er nu oppe på 56-60%… (med technotrend 3200 S2)

     

    Det er altså en meget stor ændring skulle jeg mene…

     

    I morgen skulle det regne fra kl. 12 og resten af dagen… Så melder jeg nok ind senere hvordan modtagelsen går.

     

    Det er pt. det bedste signal jeg har modtaget på de svære BBC og Channel 5 kanaler. Så vi må se om ikke det giver noget selv i dårligt vejr… Det var første gang i meget lang tid jeg havde udfald i går. Jeg plejer ikke at have udfald… selv da det sneede meget i vinters havde jeg ikke de store problemer… ingen hakken eller noget i billedet…

    som svar til: Antenneforening med egen TV-hovedstation #60151
    anvit2a
    Deltager

    admin sagde

    Mener at BBC har ført retssag mod kabel-tv udbyder i Schweiz for videresende BBC kanalerne fra Astra 2D, men vist nok tabte, fordi loven i Schweiz tillader det, men tvivler på man må i Danmark, dog uden at kende til reglerne…

    Okay, interessant…

     

    Er heller ikke fordi jeg skal i gang med det men fordi det var spændende at vide da vi ser mange tyske kanaler hentet ned fra satelit og sendt videre ud i de danske antenneforeningen… eller det er i hvert fald fra satelit jeg forventer nogle af dem kommer fra eller tidligere har gjort.

    som svar til: Antenneforening med egen TV-hovedstation #60149
    anvit2a
    Deltager

    Preben Pedersen sagde

    Hej Anders,

     

    Vælg Forum og søg i de tidligere indlæg, så finder du en masse omkring de tekniske specifikationer på DVB-T og DVB-C, foruden at luftbåret tag-antenne alt sammen bliver DVB-T/Mpeg4 i 2012, men ikke på satellite platformene, her er det kun HD og 3D, som sendes i Mpeg4.

     

    Det vil sige, at der kan tilbydes løsninger, som gøre medlemmer kan skifte tv-udstyr stille og roligt. Når så fleretallet 90% har skiftet deres tv-udstyr eller satellite platformen også skifter alt til Mpeg4, kan hovedstationen udsende det i Mpeg4. Alt afhænger af hvem foreningen vælger, som leverandør af tv-kanaler. Vælger man Boxer, så kommer alt i Mpeg4, men på satellite kommer det både i Mpeg2 og Mpeg4.

     

    Helt rigtig Mpeg4 er fremtiden og er bagud kompatibel med Mpeg2, men der er ikke forskel på billedet på den enkelte SD tv-kanal om den kommer i Mpeg2 eller Mpeg4. Du kan også blande på en frekvens, med både SD på Mpeg2 og HD på Mpeg4 i samme MUX.

     

    På DVB-T i 8 mhz har du ca. 31.67Mbit, at gøre godt med og det giver mulighed for, at ligge 5-6 SD kanaler i Mpeg2 eller 1 HD i Mpeg4 og 2 SD i Mpeg2. Man kan tilnød få 2 HD i Mpeg4 til, at ligge på 1 frekvens i DVB-T/Mpeg4, men det afhænger meget af hvilken HD kanaler og hvad der lige sendes på dem, da man hurtigt bruger mere end den anbefale sikkerhedsgrænse. Og hvis man benytter Mpeg4 modtagelse fra Boxer, så kan der jo ligge flere, men meget tv-udstyr skal udskiftes eller der skal setop boks på.

     

    Men rigtig, når 2 husstande benytter sig af samme tag-antenne eller satelitte, så bliver man en antenneforening og skal dermed betale CopyDan også på FTA tv-kanaler, dette har der været skrevet meget om på det gamle digitaltv forum, som du også kan finde og læse mere på, kun fortælle det var en skam, at digitalttv skifte forum software og ikke kunne få implementeret det gamle forum. Der var nemlig mange guldkorn på og det gik helt tilbage til starten af den digitale DVB-T tidsaldre i Danmark.

     

    Så det ordsprog med 2 skridt frem 1 tilbage, gælder stadigvæk i flere sammenhæng Forum   http://www.henrikfredborg.dk/digitalt/

    Nice svar 🙂

     

    Det jeg var interesseret i at vide var om man gerne må distribuere f.eks. gratis engelske fta kanaler videre i et dansk antenne net? altså lige som mange gør med de tyske kanaler. Forskellen mellem de tyske og engelske er jo at de tyske allerede dækker stort set hele europa mens de fleste kanaler fra england ligger på Astra 2D som jo “kun” dækker england men som kan modtages i danmark hvis parabolen er stor nok. Er helt med på at der så skal betales til CopyDan.

    Det undre mig nemlig lidt at der faktisk ikke er nogen Antenneforeninger som jeg har hørt om der vælger at smide en række freesat kanaler på deres net. Alle antenneforeningerne er jo helt vilde med at smide alle de tyske gratis kanaler på nettet fordi de ikke koster meget for et stort antal “kendte” kanaler.

    som svar til: DR1 i HD eller næsten HD i 2012 #60147
    anvit2a
    Deltager

    Det må vel også betyde at vi langt om længe får dvb eller teletext undertekster på DR1?

     

    Synes det er meget dejligt på DR HD at teksterne ikke er brændt ind i billedet, hvilket jeg synes er en torn i øjet på dr1 og dr2 :/

    som svar til: Antenneforening med egen TV-hovedstation #60146
    anvit2a
    Deltager

    Er lidt nysgerrig på dette emne. synes det lyder meget spændende.

     

    Hvad er mulighederne for at smide nogle freesat kanaler rundt i antennenettet? sådan generelt set for ved ikke lige hvor i landet I befinder jer.

     

    Udvalget fra freesat er efter min mening helt enormt hvis der var mulighed for at sende det ud på antennenettet. Der er mange kanaler som folk self. ikke kender men bare skal “lære” at kende for at de bliver interresante. eneste problem er self. at der ikke er danske undertekster der på 😉

    som svar til: VU+ Duo #59965
    anvit2a
    Deltager

    admin sagde

    Jeg har forsøgt at få en Sundtek USB tuner til test, men på trods af de lovede mig at sende et eksemplar for flere måneder siden, så lader det ikke til at det bliver til noget på trods af flere mails til dem.


    Fant informasjon om at USB DVB tunere kun til fungere med FTA kanaler.  Det er trolig en hardware begrensning som gjør at common interface ikke kan benyttes når det benyttes USB DVB tuner i linux bokser.

    Dette er en begrensning det er kjekt å vite om siden USB tuner løsninger da er sterkt begrenset.

    Hej,

    Er bruger du et Conax cam i CI slot ?

    Har du prøvet smartcard læseren og eventuelt cccam? har på fornemmelsen at det virker,.. har ikke prøvet men mener at have læst et sted at det virker…
    Har ikke selv en VU+ Duo… endnu… men måske når jeg flytter 😀

    som svar til: Fresat video kommentarer her-min kommentar:strålende! #59396
    anvit2a
    Deltager

    Derudover tester ITV nu med +1 på deres hovedkanal itv1 så der kommer altså også en tidsforskudt kanal heraf…

    som svar til: Fresat video kommentarer her-min kommentar:strålende! #59389
    anvit2a
    Deltager

    jeg havde skrevet dette i den anden nye tråd omkring 2 nye hd kanaler hos freesat:

     

    Måske du også skulle reklamere for STV HD?

    Den sender for det meste godt nok det samme som ITV men ikke altid de
    samme film… Sommetider er der andre film på kanalen så man kan faktisk
    være heldig at have 2 film at vælge imellem på itv og stv…

    Desuden har jeg lagt mærke til at de ikke altid viser champions league
    med mindre et skotsk hold spiller men i stedet har de vist film…

    Derudover er kvaliteten langt bedre på STV HD end ITV HD… de laver noget magi der :D

    som svar til: Kort til danske kanaler? #59353
    anvit2a
    Deltager

    langkawi sagde

    Nu begynder det at blive spændende Laugh

    Kan man med en dreambox (hvilken model?) modtage disse kanaler:

    dr 1+2

    alle tv2 regioner

    nrk 1+2 + regioner

    svt1+2 + regioner

    uden at have kort i modtageren? Cool


    Yes,,,,

     

    og det skulle også være muligt at modtage NRK1 HD .

     

    har dog ikke selv prøvet den da min parabol ikke er indstillet til 4.8 Øst.

Login Registrer
Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
Back to top button