TV-Nyt

DR sender mindre amerikansk

Da DR2 i efteråret 2016 for første gang sendte en islandsk dramaserie, fik DRs planchef Peter Rosberg for alvor syn for sagen. Serien ’Fanget – en morder iblandt os’ blev én af de mest populære serier på kanalen længe.

Seerne tændte øjensynligt rigtig gerne for noget andet end amerikanske tv-produktioner, og sidenhen er det samme sket med en stribe tyske serier, som DR2 har sendt i bedste sendetid.

Det er en del af en ny strategi fra DR Medier, der sammensætter og planlægger, hvad der bliver sendt på DRs kanaler.

”DR vil gerne være noget andet end de andre kanaler og udbydere og have mindre ren underholdning. Ændringerne i valget af TV-serier er vores første skridt mod at mixe indholdet på DRs tv-kanaler anderledes. Der skal være flere sprog, større diversitet, mere alsidigt stof og flere aktuelle serier og emner,” forklarerDRs planchef Peter Rosberg.

Som planchef har han en vigtig rolle med at sikre, at seerne får et varieret public service-tilbud på tværs af DRs kanaler.

”Det er ikke sådan, at DR slet ikke vil sende amerikansk, for vi skal selvfølgelig også vise, hvordan verden ser ud dér. Men kvaliteten af for eksempel TV-serier i Norden, resten af Europa, Asien og Sydamerika er løftet markant de senere år, samtidig med at folk har fået adgang til flere udenlandske streamingtjenester, hvor de allerede kan se mange amerikanske serier,” uddyber Peter Rosberg.

Den europæiske andel stiger

En status, som DR Medieforskning har lavet, viser da også, at andelen af europæiske fiktion i bedste sendetid fra klokken 20.00 til 22.30 på DR2 og DR K var henholdsvis 81 og 60 procent i 2016. Og kigger man udelukkende på premiere-timer, er den samlede andel af europæisk fiktion på tværs af DRs kanaler steget fra cirka en tredjedel i 2013 til cirka halvdelen (48 procent) i 2016.

 

Succesen for blandt andet den islandske og flere tyske serier onsdag aften på DR2, betyder også, at kanalen fortsætter med at have typisk europæisk fiktion den aften i foreløbigt 2017 og 2018. For øjeblikket sender DR2 for eksempel den svenske serie ’Springfloden – liget i sandet’, mens DR3 viser norske ’Skam’ og den svenske serie ’Hashtag’.

I forbindelse med det tyske valg senere på året viser DR én af de hidtil dyreste tv-serier i Europa – nemlig ’Babylon Berlin’, der handler de gyldne 1920’erne – mellemkrigstiden – i Tyskland. Og i forbindelse det franske valg i april og maj viser DR2 den franske serie ’Blackspot’.

Skal man se på, hvad DR så har skrottet ved at prioritere på den nye måde, er det for eksempel en serie som den amerikanske ’Walking Dead’.

I første omgang er DR begyndt at kigge på sit mix af TV-serier, og senere kommer turen til DRs filmprofil.

”Vi sender allerede mange europæiske film og film fra andre lande end USA – ikke mindst på DR K, som er født sådan. Men vi overvejer også at lave en lignede øvelse som den med TV-serierne, og det kunne meget vel være næste skridt,” siger Peter Rosberg.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button