Parabol-TV

Det analoge sluk en dyr forretning for Canal Digital

Canal DigitalEn massiv satsning på at tiltrække flere kunder med stærke pristilbud, omfattende markedsføring og dyre tv-rettigheder slog fejl for Canal Digital i 2009. Regnskabet viser et underskud på driften på 96 mio. kr. og et samlet resultat efter skat og interne afskrivninger af goodwill på minus 381 mio. kr. Årets omsætning lå på 908 mio. kr.

En aggressiv investeringsstrategi i året, hvor Danmark lukkede ned for det analoge tv-signal, gav ikke Canal Digital de forventede kunder og økonomiske resultater. Det store restmarked af potentielle kunder, som landets udbydere af betalings-tv gjorde alt for at vinde gennem massiv markedsføring og billige slagtilbud, endte langt fra med at blive betalings-tv kunder. Tværtimod valgte hovedparten at købe en billig digital tv-box og foretrække de gratis-kanaler, de hele tiden havde haft.

”Der er ingen operatører i branchen, som har vundet rigtig stort på det analoge sluk, og det er en udvikling, som har været helt tilsvarende i de øvrige nordiske lande, hvor man lukkede ned for det analoge signal før Danmark,” siger Jarl Söderman, adm. direktør for Canal Digital Danmark og deputy CEO for Telenor Broadcast, som ejer Canal Digital selskaberne i Norden.

”I Danmark har vi tabt mere end i det øvrige Norden, men vi har også satset kraftigt på nye rettigheder – alene rettighederne til at vise SAS-liga kampe er meget kostbare. Vi har fortsat viljen til at satse og købe rettigheder for at give vores kunder attraktivt tv-indhold, hvilket blandt andet satsningen på Canal 9 og Fodbold-VM i HD er eksempler på,” udtaler Söderman.

Ifølge Jarl Söderman skal det danske underskud også ses i lyset af Canal Digitals tab af såkaldte dobbelt-kunder, hvor TV 2 under Per Mikael Jensen indgik aftale med Viasat om distribution af TV 2’s tv-kanaler, hvilket medførte en forhøjet kundeafgang fra Canal Digital.

”Vi har i dag ca. 140.000 kunder med privat parabol, og herudover leverer vi tv-kanaler til kabel- og antenneforeningsmarkedet.  De danske aktiviteter indgår i den samlede nordiske Canal Digital forretning, hvor vi med mere end 1 mio. kunder har en række synergieffekter og stordriftsfordele, der kommer de danske kunder til gode, ” fortsætter Jarl Söderman, der tidligere på året satte et nyt lederhold i spidsen for Canal Digitals danske parabol-forretning.

For at styrke forretningen har Canal Digital gennemført en omlægning af hele sin prisstruktur, således at tv-pakkerne nu sælges til én samlet enkel og gennemskuelig pris uden ekstra gebyrer og kortafgifter. Canal Digital står endvidere over for flere nye produktlanceringer i år, herunder en web-tv tjeneste og VOD. 

”Canal Digitals strategi er at være en tryg og stabil tv-udbyder. Som kunde kan man regne med, at vi går forrest, når det gælder attraktivt tv-indhold i High Definition. Vi har som de første i branchen gjort op med skjulte gebyrer og informationer skrevet med småt.  Hos os får man ikke ekstraregninger for HD-kanaler, tv i flere rum eller for at spole og optage på sin tv-boks, som man ellers ser det andre steder i branchen. Det styrker Canal Digital i kampen om kunderne, der med en øget prisbevidsthed i stigende grad vil være kritiske over for priser og produkter, de ikke kan gennemskue,” siger Jarl Söderman.  

Kilde: Canal Digital presse

I samme kategori

Back to top button